Jis mano, kad visuomenė turėtų pripažinti šį nosies valymo būdą ir nedrausminti "pirštą laužančių" vaikų.

"Pirštu lengviau pasiekti tas vietas, kurių neišvalysi su nosinaite. Taigi nosis būna daug švaresnė, - teigė F.Bischingeris. - O sudžiūvusių nosies išskyrų suvalgymas yra puikus būdas stiprinti kūno imuninę sistemą".

"Medicinos požiūriu tai yra visiškai natūralus dalykas. Juk nosis yra filtras, kuriame susikaupia daug bakterijų. Kai šis mišinys patenka į žarnyną, jis veikia kaip vaistas, - aiškino profesorius. - Šiuolaikinė medicina tų pačių rezultatų stengiasi pasiekti daug sudėtingesniais metodais. Žmonės, kurie krapšto savo nosį ir praryja jos sekretą, savo imuninę sistemą sustiprina nemokamai".

Gydytojas pažymi, kad vaikai noriai krapšto savo nosį, tačiau augdami atsikrato šio įpročio dėl spaudimo iš visuomenės, kuri tokį rakinėjimą laiko bjauriu ir nemandagiu.

"Rekomenduočiau į šį veiksmą pažvelgti naujai ir paskatinti vaikus krapštinėti savo nosį. Tai visiškai natūrali reakcija ir medicinos požiūriu puiki idėja", - sakė F.Bischingeris.

Tiems žmonėms, kurie nori pasinaudoti nosies išskyrų privalumais, tačiau būgštauja, ką pagalvos kaimynai, profesorius patarė savo nosį pirštu išsivalyti pasislėpus nuo pašalinių akių.